Back home

Jawel, inmiddels zijn we alweer thuis. Het duurde even voor we weer een internetverbinding tot onze beschikking hadden.

De regen in Glencoe viel mee. Natuurlijk op weg daar naar toe nog even gestopt bij Eilean Donan Castle, het beroemdste kasteel van Schotland. Erg mooi. Snel verder richting Fort William, alwaar het vinden van een overnachtingsplek ingewikkeld was. We bleken precies op tijd te zijn voor de wereldkampioenschappen mountainbike! Jippie! Dat betekende 30.000 mensen extra in Fort William… Gelukkig toch nog een plekje in een B&B gevonden. Vermeldenswaardig is nog onze wandeling naar de Lost Valley. Een zware tocht, bergop klauterend over enorme keien, langs en over een rivier, om uit te komen bij een hooggelegen vallei. In de hoogtijdagen van de clans werd die gebruikt om gestolen vee te verbergen. Ik snap niet hoe ze die beesten naar boven hebben gekregen, maar ja, het zijn highlanders.

We besloten op de valreep naar het eiland Mull te gaan, om van daar uit naar het eiland Staffa te varen. Mull is een prachtig eiland, maar dat is nauwelijks als zodanig geregistreerd door Koen. Zijn camera vertoonde kuren. Gelukkig bleken die later oplosbaar, mede dankzij een telefoontje naar Nederland. Net op tijd voor ons tochtje naar Staffa. Met een klein bootje over de woeste zee naar een eiland dat bestaat uit vulkanische kolommen van steen, die allemaal vijf of zeshoekig zijn. De lava is destijds op een gletsjer gestuit en is daardoor op deze bijna onnatuurlijke wijze gestold. Bizar.

De laatste dagen hebben we in het Loch Lomond & Trossachs National park doorgebracht, in het plaatsje Callander. Ook hier gewandeld, maar minder spectaculair. Wel spectaculair was ons hemelbed in een klein hotelletje. De kamer was Victoriaans ingericht, waardoor we ons kasteelheer en -vrouw voelden. Dit idee werd af gemaakt door ons laatste diner in Schotland, in een chique award-winning restaurant: Monachyle Mhor. Een vijfgangen menu van ster-niveau! Prijs-winnend betekent ook prijzig… maar wel heerlijk en bijzonder.

Gisteren zijn we terug gereden naar Newcastle, alwaar wij de pont naar Ijmuiden hebben genomen. Het was vanochtend weer even wennen met rechts rijden. En de bumper hangt nog steeds…

0 gedachten over “Back home

  1. Ik heb samen met mijn vriend jullie foto’s van de vakantie in Canada en Alaska zitten bewonderen. Wat een plaatjes zeg. Zo wil iedereen wel naar Alaska/Canada. Je moet wel een enorme camera hebben om zulke mooie plaatjes te schieten. En dan al die practige herfstkleuren, echt petje af. Groetjes Cindy

Geef een reactie