Gedoe en hittegolf

We zijn over de noordelijke prairies en olievelden naar Edmonton gereden. Het weer was al goed, maar werd nog beter en heter. We hebben nu al dagen 27 graden en zonneschijn.

Elk Island National Park was alweer anders. Ongelofelijk gouden bladeren met een strak blauwe lucht. Wat een herfst! Ondanks we maar even in dit een klein park waren, kwamen we bisons, grondeekhoorns en zelfs een elk tegen. Alleen het gebrek aan overnachtingsplaatsen wierp een schaduw over dit park. Daarnaast hadden we nog wat ander gedoe: problemen met de creditcard, eerder genoemde haperende harddisk (met foto’s), een moeilijk beschikbare huurauto, honderden kilometers omrijden en volle accomodaties, maar…

Inmiddels zijn we in Jasper, in de Rocky Mountains. Bekend terrein. De mooiste plek op aarde: Japer Lake, Medicine Lake, gletchers op Mount Edith Cavell. Het meeste gedoe is opgelost en het is hier nog steeds fantastisch.

Zometeen gaan we via de Icefields Parkway naar het zuiden. Dit wordt onze laatste zomerdag. De herfst gaat ons waarschijnlijk inhalen met regen en kou. Maar hee: we zitten in de Rockies!

En dankzij deze Vista-doos zelfs wat fotootjes (Jammer dat ie geen RAW files kan openen. Het blijft behelpen…):

Niagara Falls
Niagara Falls

Bison met ekster
Een Bison uit ‘onze’ kudde

Voor ieder een elk
Voor ieder een Elk in Jasper

Indian summer
Indian Summer

Vrolijkheid in de bossen
Vrolijkheid tijdens het wandelen

Geef een reactie