Portfolio webdesign on-line

Koen Bakx' portfolio met webdesign, logo's en fotografie

Het werd hoog tijd om eens wat van mijn werk on-line te laten zien. Dus: kijk rustig even rond in m’n kersverse portfolio met webdesign en fotografie. Natuurlijk was vrijwel al mijn werk al jaren on-line te vinden, maar het staat nogal wat verspreid… En je moest maar net weten dat ik die ene website had ontworpen.

Jammer genoeg geeft m’n portfolio ook maar een beperkt beeld van wat ik doe, want een groot gedeelte is redelijk onzichtbaar: praten met opdrachtgevers, functionele specificaties verzinnen, zoekmachineoptimalisatie en vooral html en css schrijven. Bedenk maar dat elk plaatje voor duizend woorden staat – overleg, specificatie en code.

Het is uiteindelijk een redelijk Flashy website geworden – zonder dat daar Flash in is gebruikt! Niet omdat ik vind dat Flash fout is, maar het wordt erg vaak fout toegepast. Vaak dient het ter opleuking van een zwak ontwerp. Vaak staat geanimeerde navigate de gebruiker in de weg, omdat animaties tijd kosten – dat is de aard van het beestje. En als je alleen maar snel even wat informatie zoekt, wil je niet moeten wachten op een paar bewegende knopjes. Er zijn echter ook websites waarbij het niet zozeer om de ‘informatie’ gaat, maar meer om de ‘beleving’ of ‘vermaak’. Vergelijk ‘het journaal’ met ‘de keek op de week’. (ja, ik kijk al een tijdje weinig televisie…).

Bij een portfolio gaat het vooral om de ‘beleving’, en dat gaf me een goede reden eens leuk uit te pakken.

Geef een reactie