Regen-woud

Na ons laatste bericht zijn we niet naar North Cascades gegaan. Er waren daar zoveel bosbranden dat ze zelfs overwogen het dorpje waar we naar toe wilden gaan te evacueren. We zijn dus maar naar Mount St. Helens gereden. Deze vulkaan is in 1980 via een zijkant uitgebarsten en dat heeft een erg groot gebied verwoest. De berg is daardoor 600 meter minder hoog. Het was erg indrukwekkend om de ‘zijkrater’ in te kijken met de kale ‘blast zone’ ervoor. ’s Avonds was ‘Supervolcano’ op discovery; een gedramatiseerde documentaire over een mogelijke super-uitbarsting van Yellowstone die een nieuwe ijstijd zou kunnen veroorzaken. Helemaal in de sfeer!

Inmiddels zijn we in Olympic National Park. Het is hier een gematigd regenwoud, en dat is een zeer juiste naam. Het weer is matig met veel regen en er staan hier enorme bomen. We hebben een enorme ceder gezien van een meter of 5 doorsnee, maar ook de andere ‘gewone’ bomen zijn enorm. Overal hangt mos in allerlei soorten. Sommige bomen zijn volledig met mos en varens bedekt. Het regenwater druppelt overal vanaf. Erg sprookjesachtig.
De kust is ook bijzonder. Vanuit het regenwoud kom je ineens op een kiezelstrand, waar de Pacific tegenaan beukt en waar wat wit uitgeslagen enorme dode bomen gedrapeerd liggen. In Neah Bay nog naar een museum geweest over de plaatselijke indianenstam de Makah. Er zijn artefacten te zien die 500 jaar geleden door een modderstroom werden begraven. Dat was heel bijzonder omdat de indianen alleen maar een mondelinge geschiedenis kennen. Door de modder zijn dingen bewaard gebleven die anders allang vergaan zouden zijn omdat ze van natuurlijk materiaal gemaakt zijn.

Zojuist komen we van Hurricane Ridge (leuke namen hier overal) waar we in anderhalf uur tijd 21 blacktail-herten hebben gezien, waarvan drie bijzonder dichtbij. (Bijna op schoot…) De zon schijnt zowaar weer!

Dit wordt waarschijnlijk ons laatste bericht vanuit Amerika. We zijn nu op weg naar onze ‘cosy mountain cabin’ bij Mount Rainier. Daar hebben we nog een dag of 2 en dan vliegt ons vliegtuig ons weer naar huis.

[update]
En zowaar (als toetje) nog wat foto’s – met dank aan de openbare bibliotheek in Port Angeles


Deze geiser spuit maar twee keer per dag.


Een flinke zwarte beer.


Een japanse foto – voor Mt St. Helens


Big Cedar Tree


Pacific Ocean – Rialto Beach

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

0 gedachten over “Regen-woud

Geef een reactie