Shooting wildlife

Drie maanden heb ik ‘m nu – m’n Nikon D70 – en zo’n slordige 5500 foto’s. Ik ben er dolblij mee. Met het oog op mijn (nog) aanstaande vakantie – drie weken in Alaska en Noord-Canada – heb ik een extra objectief gekocht. Echt een vakantie-lens. Met een zoom-bereik van 28mm tot 300mm. Dat zijn klassieke brandpuntsafstanden. Monteer je zo’n objectief op een digitale camera, dan worden de brandpuntsafstand anderhalf keer zoveel (42mm-450mm), omdat de lichtgevoelige plaat kleiner is dan een klassiek kleinbeeld negatief.

Ik had m’n pret-lens (pret, vanwege het enorme zoom-bereik) nog geen twee uur op m’n camera toen ik langs onderstaande vogel reed. Die zat daar in ons zomerse weer (zeikende regen) op mij te wachten. Tja, en wat doe je dan? Schieten, natuurlijk!

Ik denk dat het een havik is, maar het zou wat mij betreft net zo goed een buizerd kunnen zijn. Je kunt de foto downloaden en gebruiken als bureaubladpatroon. En omdat ikzelf twee monitoren heb aangesloten op m’n Maccie, heb ik ze zo gemaakt dat de foto keurig doorloopt over je tweede monitor. Op verzoek zijn ze ook beschikbaar op 1600 x 1200 pixels.

Havik-links1024 x 768 links (160KB)
1280 x 1024 links (224KB)
Havik-rechts1024 x 768 rechts (120KB)
1280 x 1024 rechts (160KB)

Laat die beren, elanden en walvissen maar komen!

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

0 gedachten over “Shooting wildlife

  1. Da’s een mooi vogeltje, Koen.
    Heb je een originele Nikon-lens gekocht?
    Bij ons op het werk is een collega net terug uit Canada en Alaska. Zij is ook op zo’n walvis-cruise geweest.

  2. Nikon maakt prachtige objectieven, maar wagen zich (nog) niet aan deze belachelijke zoom-variaties. Daarmee kunnen ze niet de kwaliteit leveren die ze voor ogen hebben. Ik heb een Tamron AF28-300mm F/3.5-6.3 XR Di (met drie-keer-woordwaarde). Die prima – voor d’r bij.

    Tja, zo’n walvis-tocht gaat er misschien deze keer voor ons ook inzitten. We hebben een extra zakcentje gekregen van een bruidspaar die A. en ik gefilmd en gefotografeerd hebben. We zitten er nu aan te denken om het daaraan uit te gaan geven.

Geef een reactie