USA 2009

Dit jaar geen Canada maar het landje daar ten zuiden van. Na onze veilige landing in Denver hebben we onze 4wheeldrive opgehaald voor onze tocht door het zuidwesten van de USA. <a href=”/blog/images/popup:usa_2009_route.jpg” target=”_blank”>Klik hier</a> voor een kaartje met natuurparken die we gaan bezoeken.

Allereerst was Dead horse Point State park aan de beurt. Ja, de Amerikanen zijn goed met namen. We hadden wat regen, maar dat maakte de uitzichten niet minder spectaculair. Ook in Canyonlands was het uitzicht adembenemend. Pastelkleuren, kloven en vreemde rotspartijen en inmiddels zonneschijn. Daarna was Arches national park aan de beurt en jawel, dat heeft heel veel rotsbogen. Dit park had veel toeristen en veel zon. Ondanks zonnebrandolie zijn we allebei nu rood met wit. Maar ja, wat wil je met 92 klein balletje-F…

We bevinden ons in een paradijs voor geologen. De creativiteit van Moeder natuur is ongelooflijk. Een variatie in kleuren, structuren en vormen. Gestapeld, gesmolten, geperst, uitgesmeerd, gescheurd, omhoog geduwd, vervormd en gebroken. Alle smaken, alle kleuren. Rotsformaties die natuurwetten tegenspreken. Dit is onder andere te zien in Goblin valley state park, waar je moeite moet doen om geen trollen en goblins te herkennen in de vreemde zandstenen sculpturen.

Inmiddels zijn we via Capitol Reef naar Bryce Canyon gereden. Nog steeds veel zon, maar Koen heeft inmiddels een hoofddeksel aangeschaft met magische kristallen die zijn hoofd koel houden. Laat de zon nu maar schijnen!

We hebben nog geen beren gezien, maar al wel een varia aan hert-soorten, gieren. En wat dacht je van hagedissen?

Morgen is Bryce Canyon aan de beurt. Dat kost ons vast weer een hoop foto’s. We hebben er overigens al een paar gemaakt…

Geef een reactie