Cairngorms

Lang leve de public library. Free internet access.
Inmiddels zijn we in Aviemore. We zijn vanochtend op de Cairngorms geweest, een prachtig gebied met bergen. Wandelen is hier heerlijk, vooral als je daarna van een kop warme soep en een whisky kunt genieten. Gisteren in de omgeving van ons huisje over de Moors gedwaald. De hond van de eigenaar ‘Rob’ (Roy?) kwam vrolijk aanspringen: ‘fijn, we gaan wandelen!’ en hij is de hele drie uur die de wandeling duurde bij ons gebleven. een leen-hond dus eigenlijk. Zonder hond hoor je er op de heide niet bij.

Onze eerste cultuur hebben we opgesnoven tijdens de Highland games in Grantown. Grote mannen met rokken smijten allerlei zware voorwerpen, waaronder metalen kogels en hele boomstammen in de rondte. We hebben geconstateerd dat men er WEL iets onder draagt, maar misschien was dat omdat er kinderen bij waren. De meisjes stonden aan de andere kant mooi te wezen in hun schotse rokjes en sprongen op en neer op de tonen van een doedelzak.

Nessie hebben we overigens niet gezien, maar in het loch waar we vanochtend waren zag ik toch echt iets bewegen in het water…(loch an’eilein, dus… ellie?)

Geef een reactie