Clear Skye

Inmiddels zijn we op het eiland Skye, wat bekend staat om zijn wolken. Wij hebben echter al drie dagen zon gehad.

Laten we beginnen waar we gebleven waren. Nog niet vermeld is onze serieuze hike rond Loch Affric. Een wandeltocht van 5 uur, waarin 10 mijlen (16 km) afgelegd moesten worden, en dit over niet altijd even begaanbare paden. Soms was het pad veranderd in een riviertje. We moesten het nodige rivier-hoppen en het vereiste soms wat klauterwerk om het pad weer te vervolgen. De vallei was verlaten, woest en prachtig, vol heide, rotsen en hele typische dennebomen, die deden denken aan de serengeti… We waren naderhand erg blij met het bad…

Aangezien we redelijk kreupel waren na deze escapade, een dag later maar naar de whisky distilleerderij Glenlivet gegaan. Prima rondleiding en uiteraard het nodige proeven. We zijn naar buiten gegaan met een heel bijzonder flesje; alleen ter plaatse te krijgen. Daarna nog een tocht gereden door de Cairngorms, het fantastische berggebied waar we al eerder waren. Na een lange tocht over kleine weggetjes en steile hellingen kwamen we weer bij ons huisje, alwaar Koen een overstekend paaltje niet kon ontwijken. Het paaltje heeft een krasje, maar onze voorbumper lag er half af! Onze huiseigenaar, de zeer vriendelijke Jorg, toonde zich een echte McGyver. In 10 minuten had hij de voorbumper met een boor, wat electriciteitsdraad en ducktape weer op z’n plek.

Daarna richting noorden. Eerst nog even de prachtige kathedraal van Dornoch bekeken, waar bijzonder mooie glas-in-loodramen te zien waren. Via de uitgestrekte en verlaten Moors van de noordelijke highlands, dwars overgestoken naar Durness, wat helemaal in het noordwesten ligt. Aangekomen in storm en regen en de volgende dag vertrokken in stralende zon, maar niet zonder uitgebreid de ‘awardwinning beach’ (?) gefotografeerd te hebben. De westkust staat bekend om z’n regen, maar die moeten wij nog krijgen. In plaats daarvan; zon, mooie wolkenpartijen en prachtig licht. Dat zijn weer bergen pixels!

Via Kinlochewe nu dus in Skye, een eiland van de Inner Hebrides. We hebben er lang over nagedacht, want het is erg duur, maar morgen pakken we de boot naar een andere wereld; de Outer Hebrides.

0 gedachten over “Clear Skye

  1. Jaja jullie wisten natuurlijk niet dat in Schotland paaltjes van rechts voorrang hadden en toevallig dat dat nu net moest gebeuren na het bezoekje aan de whiskey-destileerderij!

    Sorry voor deze late reactie, ik lees mijn mailtjes zeer sporadisch, maar wat een plaatjes zeg! Net schilderijen uit een ver verleden.

    We hebben de kaart van de ‘krullenkoe’ binnen, ziet er best mals uit! Op jullie huisje wordt goed gepast, moeders al gezien en laatst liep Robert ook in de buurt.

    Geniet er nog flink van hier thuis is ook maar thuis.
    Cheers chaps, Pam en Raoel.

Geef een reactie