Genoten met volle t

We zijn weer thuis. En om het vakantiegevoel niet te verliezen, houden we traditiegetrouw de laatste dagen van onze vakantie onszelf voor de gek met de gedachte dat we nog steeds op vakantie zijn. Dit huisje waar we nu zitten is toch wel erg luxe; we hebben zelfs een afwasmachine. Goh, kijk daar, we hebben hier zelfs de beschikking over een gloednieuwe G5 – met breedband internet. Laten we hier maar even blijven. Ik zie hier trouwens wel veel Nederlanders rondrijden.

Maar ja, morgen moet ik toch weer gewoon gaan werken…

De laatste dagen in Oldedalen waren – zoals de rest – prachtig. Ons laatste weekje in Noorwegen hadden we het huisje aldaar gebruikt als uitvalsbasis voor tochten door de omgeving. De hoogvlaktes zijn erg bijzonder. Nauwelijks begroeiing, ruige rotsen, hier en daar een gletsjer met blauwgroene meren en rivieren. Naast alle natuurschoon hebben we zelfs nog wat cultuur gesnoven in de vorm van een staafkerk in Lom. Geheel volgens Noorse traditie betaal je voor alles – dus ook om de kerk binnen te mogen.

De Trollstigen was wat minder indrukwekkend dan de Lonely Planet het beschreef, maar nog steeds de moeite waard. Langs een waterval ga je zigzaggend over een smal weggetje naar beneden. Een heus verkeersbord met een waarschuwing voor overstekende trollen staat er natuurlijk voor de toeristen, maar is toch wel grappig. Voor ons laatste avondmaal in Oldedalen nog een lekkere zalm gebakken met zelfgeplukte bosbessen als toetje.

Vrijdag 3 september begon onze grote tocht naar het zuiden. Eerst richting Oslo. Zaterdag verder naar G

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

Geef een reactie