Lofoten

De Lofoten zijn prachtig. De plaats waar Eva en Henri een huis hebben heet Valberg. Minder exotisch als Aavasaksanvaara (Finland), maar erg mooi.

Onze overnachting in Karasjok was overigens in een houten huisje in Sami-stijl, met veel hout en dierenvellen. Het was van een man die zo’n veertig sledehonden had: Engholms Husky. Het huisje was compleet in stijl en kwam met een paar nieuwschierige kippen! Hierna nog tweemaal overnacht in kleine hytte. Onze tocht naar het zuiden ging eerst naar Alta, waar we rotstekeningen uit de ijzer- en bronstijd hebben gezien. Veel stylistische elanden en grappige rendieren.

De volgende dag naar Setermoen, naar de Polar Zoo, de meest noordelijke dierentuin. Ze hadden allerlei dieren die hier in het wild voorkomen of kwamen. Eindelijk twee elanden gezien. Welliswaar achter een hek, maar toch… Verder hadden ze lynx, beren, wolven, muskusossen, rendieren, vossen en zelfs een veelvraat (pak nu uw dierenencyclopedie).

Hier bij Eva en Henri zijn we erg hartelijk ontvangen met een noors visgerecht, rode wijn (imported) en de beroemde multebaer, een soort bergframboos die alleen hier voorkomt. De omgeving is prachtig. Eilanden met woeste bergpieken en mooie baaitjes met idyllische vissersdorpjes. Henri heeft ons een tour gegeven. Helaas werd Anke een beetje ziek, dus alleen Koen is meegegaan op een mooie wandeling.

Morgen zakken we nog verder af naar het zuiden. Overmorgen hebben we een huisje gehuurd in Olden, midden tussen de bergen, fjorden en gletsjers.

Een willekeurig baaitje op de Lofoten

Een willekeurig baaitje op de Lofoten.

Wildlife tijdens de wandeling

Wildlife tijdens de wandeling

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

0 gedachten over “Lofoten

Geef een reactie