Groeten uit Tok

Een berichtje uit Tok, Alaska. (Ligt vlak bij Chicken!) De problemen met het weblog van Koen lijken enigzins te zijn opgelost, vandaar dat dit berichtje nu ook online verschijnt.

Na een lange en vermoeiende vliegtocht naar dit mooie continent bleek onze auto Canada niet in te mogen. Na enig gedoe en telefoontjes naar Nederland zijn we van maatschappij gewisseld en rijden wij nu rond in een enorme witte Chevrolet Impala. Eerste etappe was Anchorage – Denali. In dit prachtige park hebben we onze eerste beren (1 redelijk dichtbij) en caribou gezien. Witte stipjes op een berg bleken Dall Sheep, maar het hadden net zo goed… euh… sneeuwpoppen kunnen zijn. Helaas veel mist en bewolking.

Verder naar het Noorden naar Fairbanks, waar we een Native-museumpje hebben bezocht en in een lodge hebben overnacht vol berenvellen en eland-hoofden aan de muur. De mensen daar voldoen aan alle voorstellingen die je je maakt bij iemand uit Alaska. Howdie! Welkom in onze saloon!

Een lange rit, gisteren, door de Alaska Range via diverse Highways. Enorme bergen, keurig sneeuwbepoederd, en overal de Indian Summer: kleuren van felgeel, via goud, oker, oranje, rood naar bruin, met groene vlekken. En…zon! Het is best koud, maar de lucht is open en de zon schijnt. Heerlijk.

Deze ochtend beloofd ook een mooie dag. We rijden nu naar de Canadese grens. Hopenlijk laten ze ons binnen, zodat we naar Kluane park kunnen rijden. We verwachten te overnachten in Haines Junction.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

Geef een reactie