Yukon

Een berichtje uit de Yukon (Canada) deze keer, en wel Dawson City. Dit stadje heeft zandwegen als straten, houten plankieren als trottoirs en bijna alle huizen zijn van hout. Het is ontstaan tijdens de Klondike Gold Rush.

Even een flashback. Na ons vorige bericht, op weg naar Haines Junction, reed ons een vrachtwagen tegemoet die een heel klein steentje lanceerde… Nou horen we er helemaal bij met onze scheur in de voorruit.Niemand herkent ons meer als toerist. Ik geloof dat we verzekerd zijn hiervoor. In Haines Junction een dagje gewandeld in Kluane National Park. Een gigantisch park, met ijsvelden groter dan Zwitserland. Prachtige wandeling, helaas zonder beesten. Sowieso valt het wel tegen qua wildlife. Het land is zo groot, waarom zouden ze naast de weg gaan zitten?

We wilden vervolgens via Haines en een pont naar Skagway, maar die boot bleek pas over twee dagen te gaan. Dus zijn we terug gereden en naar Whitehorse gegaan. Via Whitehorse naar Stewart Crossing, waar we in een rustieke houten hut hebben geslapen, genaamd Moose Creek Lodge. Geen stroom of stromend water, wel een gaskachel, gaslamp en een kan met water. In de ochtend een stevig ontbijt van eieren, ham, kaas en hashbrowns (gebakken aardappelen.) Vandaag een cowboy-hoed gepast….Howdie foolks!

Tja, en de Yukon is momenteel alle tinten geel die je maar kunt bedenken. Met de zon lijkt het alsof het in brand staat. Op sommige plaatsen heeft het ook echt gebrand. De gevolgen van die bosbranden zijn overal te zien en zelfs voorzien van bordjes met jaartallen. (Aan uw recherhand ziet u de bosbrand uit 1969, een flinke brand die bijna een maand gebrand heeft….)

Nu dus in Dawson City, met mogelijkheid tot het bezoeken van Diamond Tooth Gertie’s, een can-can-dames-dans-show. Echt wat voor ons! Tijd voor een wandeling nu. Morgen rijden we Alaska weer in over de Top of the World Highway (Tegen niemand zeggen, want dat mogen we eigenlijk niet van de autoverhuurder. Het alternatief is 3 dagen omrijden terug via Whitehorse.)

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

Geef een reactie