Hammerfest

Noordelijker dan dit gaat het niet worden. We zitten momenteel in een internetcafee in Hammerfest – de meest noordelijke stad van het Europese vasteland. Je struikelt hier over de Rendieren. Momenteel regent het al twee dagen. De eerste dagen in Zweden was het prima. We zijn langs de Botnische Golf (pak nu uw atlas erbij) omhoog gereden en daarna door Finland naar Karasjok. (Net zo exotisch als het klinkt.) Dit is het land van de Sami (lappen) – een volk dat houdt van Rendieren en kleurrijke kleding. Vanochtend bezochten we het Samimuseum en het parlementsgebouw van de Verenigde Sami. Dit was prachtige architectuur: gemaakt van beton, hout en glas, en gebasseerd op een zomertent van de Sami.

Het noorden is woest en kaal. Fantastisch dus. Veel rotsen, mos en diverse soorten bessenstruiken. We reden langzaam de herfst in, met steeds meer verkleurende bomen en rode struiken. Vandaag zakken we alweer naar Alta, waar we hopen dat ook het weer beter is. Overmorgen staan de Lofoten op het programma, waar we vrienden gaan bezoeken. Onze tijd is op! Later meer.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

0 gedachten over “Hammerfest

 1. Heia, snakker dere allerede litt norsk?
  Goed te horen dat jullie in t noorden zijn aangekomen! Lange rit zeker!? Gaaf dat de rendieren nog steeds Hammerfest bezetten. Anke kan haar lol op!
  Je schrijft over de bessenstruiken… Als het goed is, zijn de multeb

 2. O ja… ik wilde nog ff zegge dat ik een extra disc in die G5 geplugged heb en een extra backup-disc erop gezet heb… En ik wilde zeggen dat van de eerste disc-partitie de content al geheel verdwenen was… de werkschijf wel te verstaan… met een 40-pag brochure die net was afgewerkt…

  gelukkig heeft Retro zijn wek goed gedaan en stiekum een backup gedraaid toen ik ff beneden was… gewoonweg niets kwijt… helemaal niets… pffffff…..

 3. Alles goed? Mooie omgeving? Moet haast wel. Leuk om iets van jullie te horen(=lezen). Hier is ook alles ok.
  Geniet ervan!!!!
  Groetjes Robert, vriendje van D.

Geef een reactie