Koen start met pixelXp.

Het zat er al een tijdje aan te komen. Maar nu is dan eindelijk de kogel door de kerk: ontslag is genomen en er is duidelijkheid over de opzegtermijn. Tot en met 31 mei 2007 ben ik werkzaam bij Integrace. Per 1 juni 2007 ben ik full-time directeur van pixelXp.

Als klein Koentje had ik twee hobby’s: tekenen en computeren. Nadat ik op kunstacademie St. Joost klaar was met het aan mijn docenten uitleggen wat het nut van een computer is, ben ik begonnen als ‘afdeling multimedia’ bij reclamebureau Checker. Dat is nu bijna 12,5 jaar geleden. Checker bestaat inmiddels niet meer en dik zes jaar geleden ben ik doorgeschoven naar Integrace. Daar was ik creatief web consultant, grafisch- en interactie ontwerper, front-end ontwikkelaar en zoekmachinespecialist.

Vanuit pixelXp ga ik me bezig houden met web advies en ontwerp, en verder ook met content beheer en fotografie. Van opdrachtgevers krijg ik te horen dat ze het waarderen dat ik zo helder kan uitleggen wat internet voor hen kan betekenen. Ik ben prettig eigenwijs en denk niet anders dan in oplossingen.

Op het gebied van websites verzorgt pixelXp:

 • Creatief web consultancy
  Internettechnologie is voor iedereen beschikbaar. Het is dus van belang daar slim en onderscheidend gebruik van te maken. PixelXp adviseert hoe internet op een bijzondere, maar vooral ook zinnige manier ingezet kan worden. In functionele specificaties wordt helder omschreven hoe de website zich moet gaan gedragen.
 • Grafisch ontwerp
  Ook voor websites geldt dat de vormgeving ervan onderscheidend moet zijn, maar ook ten dienste moet staan van de functie en inhoud. En uiteraard hoort een website zich te houden aan de huisstijl regels.
 • Interactie ontwerp
  Het zo gebruikersvriendelijk mogelijk maken van een website. Elk onderdeel van de website krijgt een voor de doelgroep voorspelbare plaats, zodat zij de website kan gebruiken zonder daarbij na te hoeven denken.
 • Front-end ontwikkeling
  Het grafisch en interactie ontwerp zijn niks meer dan praatjes en plaatjes, en moeten worden geschikt gemaakt voor gebruik op internet. PixelXp spreekt, schrijft en denkt bijna net zo goed in Html, Css en Javascript als in Nederlands.
 • Open source CMS implementatie
  Opdrachtgevers moeten een website zelfstandig kunnen beheren. Dit gebeurt via een Content Management Systeem die op de website wordt geïnstalleerd. Het gebruik van open source heeft vele voordelen. Een wereldwijde gebruikersgroep zorgt voor snelle opsporing van bugs en kent vaak een grote groep van ontwikkelaars die uitbreidingen aanbieden. Een groot nadeel is dat bijzonderheden soms moeilijk te implementeren zijn. Gelukkig zijn partner-bedrijven gespecialiseerd in het leveren van maatwerk.
 • Zoekmachine optimalisatie
  Zoekmachines zijn de belangrijkste doelgroep van een website, maar worden meestal over het hoofd gezien. Hoe beter een website rekening houdt met zoekmachines, hoe meer bezoekers er zullen volgen en hoe hoger de omzet via de website.
 • Fotografie
  Een foto is als het maken van een website: hoe krijg je een compleet verhaal verteld in een paar seconde. PixelXp fotografeert in opdracht en het resultaat wordt vaak ondersteunend toegepast , maar bepaalt voor het grootste deel de sfeer en styling van een website.
 • Deelgebieden
  Het is uiteraard mogelijk om pixelXp voor slechts enkele van bovenstaande diensten in te schakelen. Misschien heeft u behoefte aan een second opinion van een functionele specificatie, of wenst u oriënterend advies over verdere mogelijkheden van uw huidige website. Wellicht beschikt u al over een grafisch ontwerp en wilt u dit omgezet hebben naar correcte Html?

Als u al een prima website heeft, maar geen tijd om die goed te beheren, dan kan pixelXp u daar ook bij helpen.
Meer informatie en een portfolio is te vinden op: www.pixelxp.nl.

0 gedachten over “Koen start met pixelXp.

 1. Hey Koen,

  Lang geleden he. Ik was aan het surfen (nee niet op Hawaii maar gewoon op internet) en ik dacht: verrek, ff op Koen zun blog kijken. Toch eindelijk ontslag genomen he. Ik wens je veel succes in de toekomst.

  Groeten,

  Mervin

Geef een reactie