Master Glass Workshop

Voor de post-hbo opleiding Master-Glass ben ik gastdocent voor ‘visuele computertoepassingen’. Afgelopen weekend had ik van vrijdagavond tot en met zondagmiddag een groep studenten met een grote diversiteit aan ervaring: variërend van nauwelijks ervaring met computers, tot professioneel dtp-er (grafisch ontwerper). De één was nog gemotiveerder dan de ander om te leren hoe ze een computer kunnen gebruiken om te ontwerpen en te visualiseren. Het was vermoeiend, maar wel erg leuk om te doen.

[[image:dsc_8095.jpg:Het uitgangspunt: een foto van een raamkristal en een tussendeur:inline:1]]
Voor de gevorderden had ik een pittige, maar leuke opdracht voorbereid. Uitgaande van een foto ging men een ontwerp maken met een tekenprogramma (Adobe Illustrator). Vervolgens werd dit ontwerp gemonteerd (met PhotoShop) in een foto van de situatie waar het geplaatst zou kunnen worden. En als laatste zouden er kleuraanpassingen en lichteffecten toegevoegd kunnen worden, die het gekleurde licht van het nieuwe raam zouden veroorzaken.

[[popup:kristal-in-tussendeur2_big.jpg:(thumbnail):Kristal in tussendeur:1:inline]]
[[popup:kristal-in-tussendeur2_big.jpg:[ Klik voor een vergroting ]:Kristal in tussendeur:0:center]]
Het was voor veel studenten wat te hoog gegrepen, maar het was voor allen een eye-opener – en een groeipad. Ze gaan er nu thuis mee verder. Ik ben benieuwd naar de resultaten.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

Geef een reactie