Ondertussen in de Rockies

We hebben de Alaska Higway ondertussen via Muncho Lake en Pink mountain verlaten. Helaas nog geen elanden gezien, maar wel een hele kudde caribou (soort rendier). Momenteel schrijven we vanuit het noorden van de Rocky Mountains, Grande Cache.

De laatste keer schreven we dat het wel meeviel met de regen. Hadden we niet moeten doen. Het begon te regenen toen we naar buiten gingen en het is pas twee dagen later weer opgehouden. Toen we aankwamen in Munco Lake zagen we bijna niets door de mist. De volgende dag bleken we in een fantastisch berglandschap te zijn, waar dus veel caribou leven. Andere wildlife hoogtepunten waren nog een aantal beren en een beverfamilie.


Nu zitten we dus in Grande Cache en morgen vertrekken we naar Jasper, met het mooie Jasper Lake (bekend van de kerstkaart en anke’s visitekaartje). We gaan zometeen nog op elandenjacht, maar een wapiti-hert, dikhoornschaap en een berggeit staan ook nog op ons verlanglijstje. Zojuist hebben we in het interpretive centre een ‘hunting gallery’ gezien van allerlei opgezette beesten. Is toch anders. Ook hebben we allerlei foto’s en gebruiksvoorwerpen van de eerste settlers hier mogen bewonderen. Er was ook bont te koop. Wilt u liever bever, coyote, beer? Of toch liever een zachte lynx? Geef ons maar de levende vachtjes.


De verhalen gaan meestal over de natuur hier, met name omdat Canada daar toch wel zijn hoogtepunten heeft, en ook omdat het culinair gezien hier niet bijster interessant is; vooral erg veel aardappels, eieren en vlees, (ook in de ochtend!) met name in de vorm van burgers. ‘Koken’ doen ze hier niet echt. Ze gooien vlees of vis op een grill en serveren dat met frieten. Met wat geluk krijg je er een handjevol mais bij. Ons vitamine C tekort is aardig opgelopen dus we gaan zometeen maar weer eens voor een grote salade.


Misschien kunnen we in Jasper of Field nog het net op. Nog maar een paar daagjes… (snif).

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

Geef een reactie