A lot of nothing

Na Alaska is nu het hoge Noorden aan de beurt. Inmiddels zijn we in Watson Lake, in de Yukon belandt, waar veel ‘leegte’ is, die gevuld is met bomen, bomen en bomen.  Hierna dalen we weer af naar het zuiden.

Onze weg naar het noorden, de Stewart-Cassiar Highway, was een niet overal verharde weg door een heerlijk verlaten landschap. Hier en daar een ‘native community’ of een klein plaatsje met 5 huisjes. Overal zijn de bladeren al van kleur aan het veranderen, dus er zijn ontelbare tinten geel, groen en rood te zien. Het landschap heeft een beetje een toendra-achtige bodem. Via Iskut (viel niet zo tegen als de naam deed vermoeden) en Dease Lake verder naar het noorden. We hebben inmiddels al 10 beren gezien, waaronder minstens 1 grizzly.


beer


Geen eland of karibou helaas. Het is nu jachtseizoen, en die beesten gaan er dan vandoor. Slim. We zijn nog de Grand Canyon of the Stikine (river) ingereden, waar inderdaad veel hoge rotswanden en diepe kloven te zien waren. Via een hobbelige gravelweg (de zoveelste) naar Telegraph Creek en weer terug. Ik denk dat we meer kilometers op gravel dan op asfalt hebben afgelegd. We gaan nu nog een klein stukje noordelijker via de Alaska Highway. Het landschap is hier erg mooi en wild.


Yukon


De regen valt mee, alhoewel we soms een buitje hebben. Het kan hier ’s nachts al rond de -3C zijn, maar dan liggen we lekker te slapen in onze kamer in de Historical Air Force Lodge. Dit is een originele luchtmacht kazerne uit 1942, die een Duitse man helemaal heeft opgeknapt en omgebouwd tot motel. Het gaat ons dus prima. Alleen die muggen….

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

0 gedachten over “A lot of nothing

 1. Betekend dit verslag nou dat we geen film mogen komen kijken na het genot van een bescheide Canadeese maaltijd?
  Zo ja dan is deze reactie niet geplaatst en heb ik jullie berichten ook niet gevolgd!
  Je weet ons trouwens wel lekker te maken voor Canada, ooit aan gedacht om voor het Canadees verkeers buro te gaan werken?

  Hier is alles goed, Fabienne eet goed (Borstvoeding) en groeit ook stevig.
  Als jullie terug zijn kan ik geen film bieden met een bescheide Canadeese maaltijd, maar wel wat mooie foto’s met een beschuit met muisjes.

  Nog heel veel plezier daar en laat de beren niet teveel schrikken. (tingel tingel).
  Liefs, Fabienne, Sacha, Audrey en Nick

Geef een reactie