Seward

Na Valdez zijn we via Palmer naar de Kenai Peninsula gereden, een schiereiland onder Anchorage. Palmer is bekend om zijn mega-grote groenten. In verband met de lange uren zonlicht in de zomer zijn de groenten hier echt gigantisch. Kolen zo groot als kleine kinderen en courgettes waar je soep voor 25 mensen van kunt maken. Ook een rendierenfarm bezocht, waar je Rudolph uit je hand kon laten eten. Daar heb ik ook mijn eerste eland geaaid. Voor de kerstmannenslee gebruiken ze trouwens Rudolphina’s, omdat de mannetjes in december al hun gewei kwijt zijn.

Op het schiereiland eerst naar de Westelijke platte kant. Homer is een leuk klein vissersdorpje met uitzicht op prachtige bergen en 4 vulkanen, waarvan er 2 actief zijn. We sliepen in een geweldige houten cabin, midden in het bos, met uitzicht over de baai. Een prima plek, waar je je alleen op de wereld waant. Waant, want midden in de nacht werden we bruut gewekt door een deur die open vloog. Koen had de deur blijkbaar niet goed afgesloten. We zagen niets, maar na 30 minuten hoorden we duidelijk iets over de veranda lopen en rond het hutje scharrelen. Via de eigenaar weten we inmiddels dat er een zwarte beer regelmatig bij de cabin rondhangt en tegen de muren bonkt…

Inmiddels zijn we in Seward, waar we de Exit Glacier en het Sealife centre hebben bezocht. Hier woont onder andere Woody, een zeeleeuw die contact met je maakt door een enorme glasplaat heen. Verder hebben ze zeehonden die Koen’s zakdoek volgen en veel puffins (papegaaiduikers geloof ik) die onder water kunnen zwemmen/vliegen. Dit kun je via glas zowel boven als onder water bekijken. Erg mooi en grappig.

Het regent inmiddels al een dag of twee. Ik denk dat we maar weer naar huis gaan. (Snif) We gaan nog even wandelen bij Bear Lake. Nee, daar zijn vast geen beren, maar misschien wel elanden. (Twee jaar geleden zagen we een beer bij Moose Lake.) Morgen (zondag) rijden we naar Anchorage en hopen daar om 23.30 uur onze vlucht te pakken naar Denver. Op dinsdagochtend (!) landen we op Schiphol, waar onze avonturen eindigen.

Als we uit de duizenden foto’s van Koen een leuke selectie hebben gemaakt zetten we die nog online.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

0 gedachten over “Seward

Geef een reactie