Groeten uit Alaska

Via Terrace hebben we ondertussen Alaska bereikt. We zitten op de grens in Stewart/Hyder. Een wereld van houthakkers, gletsjers, bergen en woeste rivieren.

De weg van Prince Rupert was erg mooi. Zeker toen we de  regen achter ons lieten en de mist optrok uit de baai van Port Edward. In Terrace hebben we het Nisga’ a lava memorial park bezocht, waar 250 jaar geleden 2000 indianen werden bedolven onder 12 meter lava. Indrukwekkend maanlandschap met veel mos. Toen op weg gegaan naar Alaska.


Alaska is een fantastisch gebied. 10 meter over de grens en ze zijn meteen een ‘proud american’. Over het algemeen heeft men hier een baard (de dames ook), een houthakkersblouse aan en een bierbuik. Men rijdt overwegend een Dodge met laadruimte achterin voor een beer of 6. Over beren gesproken. We hebben inmiddels 4 beren gezien, waarvan 3 (moeder met 2 jongen!) 50 meter van ons hotel. Een tochtje over een zeer hobbelige weg bracht ons bij de Salmon Glacier, onderdeel van het Cambria Icefield. Wauw. Wat voel je je dan klein.


De volgende keer, als de internetverbinding niet zo duur is doen we er weer een paar fotootjes bij. Als we een internet verbinding kunnen vinden, tenminste…

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

Geef een reactie