walvissen gezien

Een bezoekje aan Alert Bay, een first nation community op Cormorant Island en onze Inside Passage boottocht waren indrukwekkend.

Een kort boottochtje bracht ons op een klein eilandje. Tussen gigantische sitka spruce bomen gewandeld, waarvan er een aantal ruim 2 m 30 doorsnee waren.


dikke boom


Ook gewandeld in een soort moerasig gebied, Gator trail (nee, geen alligators) met veel vreemde planten, insecten en half vergane bomen. Verderop in het dorp was een begraafplaats van de natives, waar hele mooie totempalen stonden.


begraafplaats


We hebben het plaatselijke museum bezocht met mooie potlatch-maskers, een soort feestmaskers, die door de blanke mensen verboden en geroofd waren, rond 1920. Ja, die blanken… Ook was er een overzicht van plaatselijke mooie grafische tekeningen.


Gisteren hebben we de dag door gebracht op The Queen of the North, onze Inside passage naar Prince Rupert, waarvandaan we nu ook mailen. Het was een mooie sprookjesachtige tocht met allemaal kleine eilandjes, ontelbare naaldbomen, dramatische wolkjes en zelfs, welliswaar van een afstand, 4 bultrug-walvissen! (De foto’s zijn analoog gemaakt, dus die kun je nu niet zien.) Het was een lange tocht (15 uur), maar absoluut de moeite waard. Nu gaan we voorraad inslaan voor onze tocht  verder naar het noorden. Eerst nog even een museumpje ‘pikken’.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

0 gedachten over “walvissen gezien

 1. He lieverds!!

  Leuk idee, zo’n reisdagboek. Sorry dat ik niet eerder gereageerd heb, beetje druk. Ga straks solliciteren bij Jilleba glas-in-lood.
  En verder …
  GEFELICITEERD!!!!!!!!
  Jullie zijn peettante en peetoom geworden. Waarschijnlijk heeft Nick jullie al gemaild, maar ik zeg het ook nog maar even: een meisje genaamd Fabienne. Ik ga morgen op kraamvisite, maar de eerste reactie over hoe ze eruit ziet was: net als Sacha, maar dan steviger.
  Verdere details volgen wel na mijn bezoek.
  Ik moet zo gaan, dus: vele vele knuffels en hopenlijk een orka of op zijn minst nog een walvis!!

  Liefs

  XXXX

  Deirdre(monkey)

Geef een reactie