Hooikoorts

Afgelopen week begon ik af en toe te niesen. Ik dacht een verkoudheidje te hebben. Maar gisteren sloeg het zonder genade toe: tranende en jeukende ogen, niesen als een gek, vele gevulde zakdoeken en een schrale bovenlip van het vele snuiten. En dat terwijl het af en toe nog regende ook.

Ik snap er echt niks van. Normaal begint deze irritante toestand pas halverwege mei. Het is pas begin april. Da’s anderhalve maand te vroeg! Wat betekent dit? Krijgen we dit jaar een nog hetere zomer dan vorig jaar? Staat het gras al in bloei, voordat het echt is gaan groeien?

Ik was er ook nog helemaal niet op voorbereid. Psychisch, noch lichamelijk. Ik had nog geen neusspray in huis. Laat staan dat ik al begonnen was met een kuur. Ik ben maar snel begonnen. Dit jaar heb ik weer iets nieuws, omdat ik over de werking van geen enkel middel echt te spreken ben. Pollusan, van A. Vogel. Het zal mij benieuwen.

Het rottige is dat ik in m’n eentje nooit de werking van een geneesmiddel kan testen. Ik kan niet bepalen of het door de neusspray komt, of dat het komt door het feit dat er even geen pollen in de lucht hangen. Of andere pillen of sprays effectiever zouden zijn geweest kan ik niet achterhalen. Kortom: het wordt weer aantobben.

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

0 gedachten over “Hooikoorts

Geef een reactie