Online Powerpoint

Voor m’n werk ben ik altijd opzoek naar nieuwe trucs en mogelijkheden op het gebied van webdesign. Tijdens mijn eeuwige quest naar meer informatie kom je soms op hele mooie projecten. Een project wat ik al een tijd volg: Eric Meyer’s Simple Standards-Based Slide Show System – kortweg: S5. Het laat zich het eenvoudigste omschrijven als Powerpoint op het web. S5 is een script – opgebouwd uit XHTML, CSS en JavaScript – waarmee slideshows getoond kunnen worden met behulp van een web-browser. Het schaalt automatisch mee met grootte van je browser-window.

Ben je een beetje (web-) technisch aangelegd bekijk dan vooral eens de introductie van S5. De broncode is ook – ter lering ende vermaak – te downloaden. Een beta met onder andere de mogelijkheid om transparante png-files toe te kunnen passen is ook te bekijken en te downloaden

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

Geef een reactie