Vrouwen bloggen meer?

Pas nog had ik het over Wetenschappers en Onderzoeken, en dat ik daar niet zo’n hoge pet van op had. Op Planet-Multimedia kwam ik vandaag Het Resultaat tegen van het zoveelste onderzoek naar het fenomeen webloggen. Peter Olsthoorn kwam op Planet met als belangrijkste open deur: Vrouwen bloggen meer.

Ik hoop niet dat dat onderzoek veel geld heeft gekost, want de andere open deur die in Het Resultaat te lezen was: het merendeel (66%) van de weblogs wordt niet meer onderhouden. Ik heb het idee dat de opzet van het onderzoek, maar vooral de conclusies die (door Peter Olsthoorn) daaruit getrokken zijn, wat te wensen overlaten.

Een paar van mijn bedenkingen

Het onderzoek is gehouden door blogs te bekijken van Blog-City, BlogSpot, Diaryland, LiveJournal, Pitas, TypePad, Weblogger en Xanga. Dat is natuurlijk lekker makkelijk: dan hoef je alleen maar de logbestanden van die providers te “data-minen”. De weblogs die onderhouden worden zonder gebruik van weblog-providers zijn een stuk moeilijker te onderzoeken, en zijn daarom (voor het gemak) maar even buiten beschouwing gelaten. Het gaat Perseus natuurlijk om de publiciteit, en niet om de juistheid van de resultaten.

Deze simpele opzet van het onderzoek zorgt meteen wel voor het resultaat dat 66% van de blogs niet meer wordt onderhouden: die zijn een keer als testje aangemaakt; het bloggen viel wat tegen en werden verlaten, net zo makkelijk als ze werden aangemaakt. Ruim een kwart van de blogs hebben maar

Dit bericht werd geplaatst in Niet gecategoriseerd door Koen Bakx . Bookmark de permalink .

Over Koen Bakx

Koen woont in Tilburg (Nederland) en is nog net geboren in de jaren zestig (van de vorige eeuw) en houdt zich tijdens kantooruren bezig met het ontwerpen en realiseren van websites en fotograferen (zie ook: Pixelxp Webdesign Tilburg). Onbetaalde tijd verdoet hij met improvisatietheater.

0 gedachten over “Vrouwen bloggen meer?

  1. Mijn log bestaat nu ook al meer dan een jaar 🙂 dat is niet zo lang misschien, maar toch al weer een poos. Gezien de (best streng gemeten) unieke bezoekersaantallen en de herbezoekers, doe ik het aardig. Maar daar kwam ik niet voor…ik kwam aardig zijn voor iKooon…en hem een prettig kerstfeest wensen!

Geef een reactie